U kan het goed uitleggen,

met een animatie!

Bent u het niet beu om telkens opnieuw uw product of dienst vlot en begrijpelijk uit te leggen? Daar kruipt wel wat energie in en heeft de toehoorder het eigenlijk wel gesnapt? Maak het u gemakkelijk met een korte en licht verteerbare animatievideo waarin wordt uitgelegd hoe uw bedrijf werkt. Zo’n how-to video is meteen ook een krachtig middel om te communiceren met uw doelgroepen en een niet te missen instrument van uw online marketing.
Kingsberry produceert deze how-to animaties 100% in house. We adviseren en begeleiden u, schrijven een verhelderende uitleg-tekst en we ontwerpen en animeren de figuren of pictogrammen .

WAAROM U EEN UITLEGVIDEO NODIG HEBT?

Iedereen doet het

Een uitleganimatie is de ideale manier om de aandacht van websitebezoekers te grijpen en vast te houden. Mensen nemen de tijd niet meer om lange webteksten te lezen. Ze kijken liever naar een luchtige video om in één of twee minuten te ontdekken wat u te bieden hebt. Met een how to film geeft u dus al service aan uw klanten en prospecten en toont u dat u technologisch helemaal mee bent.

Snel begrijpbaar

Omdat ze zo efficiënt, aantrekkelijk en krachtig zijn, staan vele bedrijven te dringen voor een uitlegfilm. Uw concurrenten hebben er misschien al één. En als ze dat nog niet hebben, dan zit er hoogstwaarschijnlijk snel een explainer video aan te komen! Aarzel dus niet en wees de concurrentie voor.

Kopen door video

In de visuele wereld van vandaag geeft het geschreven woord gewoon niet dezelfde conversies als een video. Voor mensen kopen, willen ze eerst en vooral iets ‘gezien’ hebben en daarom gaan ze online op onderzoek. Grijp hun aandacht, laat hen op een aangename manier weten hoe uw product of dienst werkt en zet meteen aan tot actie. Elke sterke animatievideo eindigt met een call to action.

Betaalbaar

Een uitleganimatie is betaalbaar en ook dat maakt dit communicatiemiddel zo aantrekkelijk. Daarbovenop is het een investering die snel rendeert. De positieve uitstraling naar klanten en prospecten is onmiddellijk voelbaar. Voor vele bedrijven is de explainer video dan ook een onmisbare sales tool.

MEER INFO OVER ONZE UNIEKE CREATIES

3 packs en 1000 verschillende stijlen

2D ANIMATIE MET PICTOGRAMMEN

Bij deze heldere uitlegfilms gebruiken we geen figuren, maar wel eenvoudige, aantrekkelijke pictogrammen en infographics. Samen met de voice over en de geluiden vormt het geheel een verhelderende en luchtige manier om zaken uit te leggen.

2D ANIMATIE MET FIGUREN

Animaties met vooraf ontwikkelde figuren én pictogrammen zijn nog speelser, persoonlijker en emotioneler. Het is een uitlegfilm waarin uw klanten en prospecten een aantrekkelijke en duidelijke boodschap krijgen en waarin ze zich nog meer gespiegeld zien.

2D ANIMATIE OP MAAT

Bij volledig op maat gemaakte explainer video’s ontwikkelen we voor u een exclusieve stijl en branding.

De figuren zijn nog complexer en gedetailleerder en indien gewenst casten we een specifieke (bv. beroemde) stem. We werken ook met op maat gemaakte geluidseffecten die bij uw stijl passen.

Hoe online uitleganimaties gebruiken?

U hebt bij ons een uitleganimatie laten maken en wil er nu mee aan de slag. Kingsberry geeft u de broodnodige tips om de how-to film maximaal te laten renderen.

Ziet de startpagina van uw website er momenteel een beetje saai uit, dan kan een geanimeerde video er een ‘wow-factor’ aan toevoegen zodat u de aandacht van de bezoekers grijpt.

Als u naar bijeenkomsten, beurzen of conferenties gaat, kan u opvallen door de animatievideo te tonen bij uw presentatie of op uw stand.

Actief op sociale media? Trek aandacht door uw uitlegfilm op uw verschillende kanalen te posten. Uw online netwerk stuwt de film ook voort.

Vergeet YouTube niet. Het is niet alleen de grootste ‘zender’ ter wereld. Het is na Google ook de grootste zoekmachine. Als u er niet aanwezig bent met relevante video en zoekwoorden, dan vinden mensen u niet.

Referenties uitleg animaties

Uitleganimaties zonder figuren

Uitleganimaties met figuren

Voor Thermotech Isolatie & Renovatiewerken ontwikkelde Kingsberry een explainervideo met pictogrammen. Op een snelle en vlotte manier ontdek je wat het bedrijf voor u kan betekenen.

Kingsberry realiseerde een uitlegfilm met figuren en Engelstalige stem voor UBench International. Dit bedrijf biedt een online platform waarmee de automotive sector de processen kan stroomlijnen.

In opdracht van TONC realiseerde Kingsberry een uitleganimatie met pictogrammen voor BPM Software. Dit bedrijf biedt ERP en CRM oplossingen aan op maat  om de organisatie van een bedrijf  te stroomlijnen.

Saniori levert een digitale oplossing voor het managen van uw schoonmaakploeg en de opvolging van uw sanitaire faciliteiten. Met deze  how-to film met figuren legt Kingsberry de aanpak en voordelen van Saniori uit.

In opdracht van TONC realiseerde Kingsberry een animatie in pictogrammen voor Reditech, een bedrijf dat automatiseringsoplossingen aanbiedt.

Porphyrio levert software voor data-analyse binnen de veeteeltsector. Met deze explainer video met Engelse stem en Nederlandse ondertitels leggen we luchtig uit hoe het werkt.

Wil je zelf gebruik maken van uitleganimaties?

Wij gaan de uitdaging graag aan.

 

Uw naam (verplicht)

Uw e-mailadres (verplicht)

Uw telefoonnummer (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht