Maar liefst zes uur per week. Zoveel kijken we online naar tv-series, programma’s en films. Een verdubbeling tegenover 2011, zo blijkt uit het TV & Media rapport van Ericsson. Het onderzoek werd in meer dan 20 landen bij meer dan 22.500 consumenten uitgevoerd. Ook YouTube stijgt in populariteit: van de ondervraagden kijkt maar liefst 1 op de 10 meer dan drie uur per dag naar YouTube video’s.

Maar liefst zes uur per week. Zoveel kijken we online naar tv-series, programma’s en films. Een verdubbeling tegenover 2011, zo blijkt uit het TV & Media rapport van Ericsson. Het onderzoek werd in meer dan 20 landen bij meer dan 22.500 consumenten uitgevoerd.

Ook YouTube stijgt in populariteit: van de ondervraagden kijkt maar liefst 1 op de 10 meer dan drie uur per dag naar YouTube video’s.
Websites als YouTube worden steeds belangrijker bij onze tv- en video-ervaringen. In de leeftijdscategorie van 16-34 jarigen kijkt 53% video’s via smartphone, tablet of laptop. Eén op drie vindt het zelfs erg belangrijk om deze video’s ook thuis via de televisie te kunnen bekijken.

De populariteit van instructievideo’s

De stijgende bekendheid van YouTube en co zorgt ervoor dat steeds meer consumenten op zoek gaan naar manieren om problemen zelf op te lossen en ook om bij te leren. Zo kijken we gemiddeld 73 minuten per week naar educatieve en instructievideo’s.

Aanwezig zijn én adverteren

Het is voor uw bedrijf dus niet enkel belangrijk om met online video’s aanwezig te zijn op YouTube, ook adverteren via YouTube geeft uw bedrijf vele kansen om uw doelgroep te bereiken. Doordat het medium steeds populairder wordt is het een niet te missen onderdeel van uw communicatiemix.

Springt u ook mee op de trein? Wij kunnen u helpen bij het produceren, verwerken en verspreiden van uw video’s. Contacteer ons voor meer informatie over onze diensten.

“1 op de 10 kijkt meer dan drie uur per dag naar YouTube video’s”

[contact-form-7 404 "Not Found"]