Syntra AB – Online succes dankzij Youtube Pre-Roll reclame

Kingsberry ontwikkelde voor Syntra AB verschillende doelgroepgerichte online reclamecampagnes met als doel: meer cursisten voor hun praktijkgerichte opleidingen.

Het Syntra-netwerk staat in voor arbeidsmarktgerichte competentieontwikkeling van ondernemers en hun medewerkers. Via sectoraal opgebouwde opleidingstrajecten ontwikkelt het netwerk een innovatief, actueel en flexibel opleidingsaanbod, gericht op meer en beter ondernemen in Vlaanderen.

Strategische YouTube reclame

Kingsberry ontwikkelde tot nu toe 7 regionale YouTube preroll-campagnes voor Syntra AB en 1 nationale campagne voor Syntra Vlaanderen. De kracht van online reclame is dat ze telkens zeer specifiek wordt ingesteld op leeftijd, regio en interesse. Op die manier kan Syntra gericht adverteren naar mensen met een relevant profiel.  Enkel zij die tot de afgebakende doelgroep behoren, krijgen zo de spots te zien op YouTube. Na het succes van de eerste campagne, besloot Syntra AB verder in te zetten op online adverteren via YouTube. Momenteel loopt de 8ste campagne.

Regionaal succes wordt nationaal succes

Met ‘De Leertijd’, biedt Syntra een krachtig alternatief voor jongeren die de schoolbanken beu zijn, maar wel zin hebben om een vak te leren. Om het aanbod van De Leertijd bekend te maken bij het doelpubliek animeerde Kingsberry de campagnebeelden tot een grafische reclamespot. Terwijl je bij print en televisie het exacte bereik van je reclame niet kan meten, kan dat online wel. Na het duidelijke succes van de regionale YouTube campagne voor Syntra AB, besliste Syntra dan ook om de spot in heel Vlaanderen te verspreiden via de grootste zender ter wereld: YouTube.

Creatieve uitwerking

Naast het campagnebeheer en optimalisaties, verzorgt Kingsberry ook de creatieve uitwerking van de grafische spots voor Syntra AB. We schrijven de copy, selecteren de voice over stem en realiseren de animaties.