BotanIQ – een website die de app-downloads boost

Geen groene vingers, maar wel fan van groen in je huis en je tuin? Dan is BotanIQ een echte must-have voor jou. De Android- en iPhone-app is namelijk dé tool voor plantenliefhebbers. BotanIQ loodst je doorheen de plantenwereld, en wij gidsten hen doorheen de digitale wereld. Mét resultaat.

De juiste grond voor BotanIQ

Het doel van BotanIQ is glashelder: ze willen dat planten een beter en langer leven leiden. Daarom helpen ze gebruikers met het identificeren, ontdekken en verzorgen van hun planten. Het gebruiksvriendelijke platform geeft je suggesties op maat om de juiste planten te vinden én om ze in leven te houden. 

De app is bijzonder efficiënt: je vertelt aan BotanIQ welke planten je hebt, en daarna krijg je meldingen wanneer je planten een snoeibeurt of water nodig hebben. Op die manier ben jij er zeker van dat jouw plant babies de juiste zorgen krijgen. 

BotanIQ heeft dus een zeer nobel doel. Toch was dat niet voor iedereen in hun doelgroep even duidelijk, dus klopte het team van BotanIQ bij ons aan.

1 pagina, 3 doelen

Eerst en vooral moesten we zorgen voor een goede digitale bodem. Het was dus een kwestie van de juiste doelgroepen aan te trekken, te informeren en te overtuigen om tot conversie. Die conversie was voor de verschillende doelgroepen anders:

  • Plantenliefhebbers moesten de app downloaden
  • Pers & geïnteresseerden moesten het contactformulier invullen
  • Tuincentra moesten een partneraanvraag doen

Challenges accepted! Onze design- en UX-experts staken de koppen bij elkaar. Ze creëerden een behapbare one-pager die het verhaal van BotanIQ vertelt. Zo brengen we de verschillende persona’s naar het juiste conversiepunt. 

Campagnes als ondersteuning

De basis zat goed, de juiste zaadjes waren geplant, … nu was het een kwestie van water te geven. Dat deden we aan de hand van een multi-channel campagne. Zo’n campagnes spelen zich af op verschillende kanalen, die elkaar versterken. 

We kozen in dit geval voor een doordachte combinatie van Google, Facebook, Instagram & Bing. Op deze kanalen lanceerden we verschillende betaalde campagnes om het websiteverkeer (en bijgevolg ook de conversies) te boosten. 

En die boost, dat mag je gerust letterlijk nemen. Onze campagnes zorgen vandaag de dag voor meer dan 90% van al het websiteverkeer!

Sprekende resultaten

De samenwerking tussen BotanIQ en Kingsberry werd een succes: 

  • Op enkele maanden tijd werd de app XX keer gedownload
  • De website ontving 33.000 websitebezoekers op 6 maanden tijd
  • Er was een conversieratio van 30%, wat betekent dat 1 op de 3 bezoekers ook daadwerkelijk een actie onderneemt. 

Kortom: het verhaal van BotanIQ groeide op enkele maanden uit van een klein zaadje tot een prachtige plant.