Star Marine – Identificatie websitebezoekers leidt tot meer verkoop

Het Nederlandse Star Marine is wereldleider in scheepschemicaliën. Star Marine produceert en levert reinigingsoplossingen en aanverwante producten voor koopvaardij. Zij bieden deze producten aan aan een distributienetwerk dat aanwezig is in alle grote havens op elk continent. Het bedrijf van wereldformaat moderniseert, maar dat straalde de website niet meer uit. Kingsberry mocht daarom de online aanwezigheid optimaliseren door in te zetten op een technisch hoogstaande website.

Wat willen ze?

Star Marine wil een moderne website die ook uitstraalt waar het bedrijf voor staat. De huidige website was sterk verouderd en miste een professionele, kwaliteitsvolle uitstraling.

Onze aanpak

Kingsberry werkte een heldere, vlot navigeerbare website uit met een responsief design. De website werd dus niet alleen geoptimaliseerd voor computer, maar ook voor tablet en smartphone. We schreven ook nieuwe teksten waarbij we rekening houden met het gebruik van belangrijke zoekwoorden.

Dankzij slimme conversie optimalisatie technieken (CRO) krijgen we een beter inzicht waar bestaande en potentiëel nieuwe klanten mee bezig zijn en of ze mogelijks interesse hebben in een nieuwe of een herhaalaankoop. Het sales team kan hierop inspelen – dankzij de hoge identificatiegraad van website bezoekers – door deze personen proactief te contacteren.

Conversie

Wat betekent “Conversie” nu eigenlijk? Conversie staat voor het ‘omzetten’ van anonieme websitebezoekers naar bekende websitebezoekers. Vaak is slechts 1% van je website bezoekers identificeerbaar, wat wilt zeggen dat 99% van je bezoekers je website bekijken en terug vertrekken zonder dat je weet wie die mensen zijn geweest of waarom ze naar website zijn gekomen.

Conversie optimalisatie zorgt ervoor dat we x4 of x8 meer website bezoekers kunnen identificeren. Deze bezoekers kunnen ofwel in een database voor marketing automation of content marketing terechtkomen, of een sales medewerker of account manager kan deze bezoekers opvolgen.