Linea Raffaelli – Een hechte partner van Kingsberry

Stap je binnenkort in het huwelijksbootje? Dan ken je Linea Raffaelli zeker wel. Dat is deels ook onze verdienste, want wij mogen al jaren meebouwen aan hun naamsbekendheid en groei. Het gerenommeerde Belgische modemerk klopte dus ook bij Kingsberry aan voor de creatie van hun nieuwe website. 

Een duidelijke visie

Het team van Linea Raffaelli gaf het volledige vertrouwen én carte blanche aan onze designers, UX-experts en contentspecialisten. Natuurlijk moest de nieuwe website wel bijdragen aan de marketingdoelen van het merk: 

  • Extra winkelbezoeken
  • Zichtbaarheid voor de collecties
  • Nieuwe leads
  • Nieuwe partners en verkooppunten

Kortom: er was werk aan de (trouw)winkel.

Kingsberry brengt (net zoals de liefde) alles samen

Linea Raffaelli heeft 4 conceptstores in Vlaanderen. Elke shop had een eigen website en bijhorende webshop, die onze UX-experts samenvoegden tot één overkoepelend geheel. Dat is gebruiksvriendelijker voor bezoekers én voor het Linea Raffaelli-team. Zij moeten namelijk nog maar op één plaats wijzigingen aan stocks of pagina’s doorvoeren. 

Daarnaast zorgden we voor een gebruiksvriendelijk webshopsysteem. Particulieren en winkels kunnen op dit platform de volledige Linea Raffaelli-collectie aankopen. Een enorme tijdswinst!

Eén visueel geheel

De website kreeg daarbovenop ook een slimme Pinterestkoppeling. Die leest de bestaande Pinterestborden in en zorgt voor automatische updates op de website. Op die manier zorgen we voor een extra verkeersbron en vermijden we dubbel werk voor het team van Linea Raffaelli.

Linea Raffaelli-klanten ❤️ onze oplossingen

De website moest bijdragen aan de digitale marketing. We creëerden daarom een nieuwe marketingmix, met de website als centraal punt. De resultaten van deze vernieuwde marketingaanpak spreken voor zich: 

  • De webshop groeide uit tot een extra inkomstenstroom, die op 5 maanden tijd meer dan 100.000 euro opleverde.
  • Het aantal contactnames steeg met meer dan 53% sinds de lancering.
  • De winkels van leveranciers werden … keer getoond in de store-locator. 
  • 160% extra bezoekers uit Frankrijk
  • 330% extra bezoekers uit Nederland

We mogen dus wel spreken over een succesvol huwelijk tussen Linea Raffaelli en Kingsberry.