Hanolux – Online meer klanten bereiken om verkoop te stimuleren

Hanolux wilde een content strategie om online meer klanten te bereiken om zo de verkoop te stimuleren. Hanolux in Turnhout is specialist in wellness en outdoor living en verdeelt producten zoals tuinmeubelen, sauna’s, fitness-toestellen en massagebaden.

Strategische en creatieve aanpak

Kingsberry realiseerde voor Hanolux meerdere geslaagde YouTube reclame-campagnes om zeer doelgericht naar regio en klantenprofiel te adverteren. Daarnaast ontwikkelden we een video content strategie voor de website en de online marketing met ingrediënten zoals een bedrijfsfilm, eventfilm en een handige reeks laagdrempelige Vraag&Antwoord-films die het persoonlijke karakter en de klantvriendelijkheid van het bedrijf onderstrepen.

YouTube reclame seizoensacties

Kingsberry ontwikkelde een reeks YouTube preroll spots om regionaal te adverteren over een specifiek product uit het assortiment of over een speciale actie of evenement. Onze specialisten zorgden daarbij voor de creatie van de spot en het instellen, beheren en optimaliseren van de online campagnes. Elke campagne werd gericht ingesteld op het specifieke doelpubliek (geselecteerd op regio, leeftijd en interesses) van Hanolux. De YouTube reclame-campagne bereikte een doelgericht publiek in de ruime regio, zette de geïnteresseerde kijker aan tot actie (doorklikken naar de website) en gaf Hanolux de kans om zeer doelgericht aan remarketing te doen. Met het inzetten op YouTube-reclame bereikte Hanolux een groot aantal nieuwe klanten.

Playlist

4 Videos

Bedrijfsfilm

Kingsberry realiseerde een korte, dynamische bedrijfsfilm die de kijker onmiddellijk duidelijk maakt waar Hanolux voor staat en wat de usp’s zijn van het bedrijf. De kijker krijgt meteen een indruk van de sfeer en het ruime assortiment.

De bedrijfsfilm is een laagdrempelige manier om te communiceren met klanten. Hanolux integreerde de film op de homepage van de website, zette hem op social media en bij gerichte e-mailcampagnes waardoor de naamsbekendheid een flinke duw kreeg.

Vraag en antwoord films

Om op een aantrekkelijke en laagdrempelige te communiceren met consumenten, realiseerde Kingsberry voor Hanolux een reeks van korte Q&A filmpjes. In elk video wordt door een medewerker van Hanolux een vaak gestelde vraag helder en beknopt beantwoord. De films worden zowel ingezet op de website als in online marketing. Met de FAQ-films krijgen webbezoekers op een persoonlijke manier een relevant antwoord op hun vraag. Dankzij het inzetten van deze korte video’s wordt Hanolux online ook sneller gevonden (SEO).

Wil jij ook een video laten maken?

Waar kunnen wij jouw bedrijf bij helpen?