Laagdrempelige medische website beantwoordt aan behoefte van patiënten

Wie kampt met gezondheidsproblemen gaat vaak online op zoek naar antwoorden, zo ook mensen met een voetaandoening. Jeroen De Wachter, orthopedisch chirurg verbonden aan het AZ in Turnhout besliste om tegemoet te komen aan de behoefte van mensen om zich online te informeren. Hij vroeg Kingsberry om een overzichtelijke, maar ook complete website te ontwikkelen waar mensen de eerste antwoorden vinden over hun voetaandoening en aangespoord worden om het probleem aan te pakken.

De troeven van een geoptimaliseerde website

  • Kingsberry gaf de website een heldere structuur en een vlot navigatiesysteem die bezoekers snel naar de informatie brengt die ze zoeken.
  • In nauw overleg met de chirurg werden wetenschappelijk correcte, maar ook begrijpelijke teksten voorzien.
  • Onze copywriter zorgde niet alleen voor het ‘hertalen’ van het medische jargon, de teksten werden ook geoptimaliseerd voor vindbaarheid (SEO). Zo koppelden we de copy aan zoektermen (soms zelfs dialectwoorden) die vaak door mensen wordt ingegeven bij hun online zoektocht naar voetproblemen.
  • Onze designers creëerden ook een extra tool om op een zeer eenvoudige manier te ontdekken wat de oorzaak van de pijn kan zijn. Door met de muis te klikken op de pijnlijke zone van de voet, komen mensen onmiddellijk terecht bij de juiste info.

www.voetchirurgie.info is vandaag een groot succes. Na lancering, klom het aantal bezoekers zienderogen. De website kent maandelijks zo’n 2200 unieke bezoekers.

Contacteer ons voor meer informatie