Webshop is klaar: waar blijven de klanten?

Meer en meer Vlaamse bedrijven zetten de stap naar e-commerce. Webshops schieten als paddenstoelen uit de grond en bedrijfsleiders kijken uit naar de nieuwe verkoopresultaten. Maar wat als die tegenvallen?

Een mooie, duidelijke en veilige webshop is de perfecte start voor meer verkoop via internet, maar het is slechts het prille begin. Die mooie online winkel mag niet leeg blijven. U moet er klanten naartoe lokken en dat… is een vak apart.

Hoe krijgt u meer klanten op uw webshop?
Zet in op content marketing

Wie een winkel binnenstap wil graag uitleg van een bekwame vertegenwoordiger. Online is dat net zo. Mensen zoeken op internet naar een product of dienst en ze willen tips, advies en promoties ontdekken. Als uw webshop hierop inspeelt, dan komen consumenten tijdens hun zoektocht bij u terecht en niet bij uw concurrent. Breid uw webshop daarom altijd uit met relevante inhoud gericht op uw specifiek doelpubliek.

Ga voor een persoonlijke aanpak

Mensen blijven emotionele wezens: ze willen een gezicht bij een product. Een gortdroge webshop zonder persoonlijke sfeer, slaat daarom zelden aan. Online video is bijvoorbeeld een enorme troef om uw e-shop een gelaat te geven. Niet alleen om producten in beeld te brengen, maar vooral om voordelen voor de klant, advies en tips mee te geven.

Gebruik de kracht van online adverteren

Succesvolle webshops adverteren op Google en social media. En dat hoeven geen platte promo-ads te zijn, integendeel zelfs. Advertenties (tekst, display of video ) met relevante inhoud voor uw doelpubliek zijn heel succesvol om zoekverkeer naar uw webstek te brengen. Het is een investering die snel rendeert, ten minste als de campagnes nauw worden opgevolgd, geanalyseerd en geoptimaliseerd.

Schakel specialisten in

Kingsberry helpt u vooruit. We bieden diverse services apart aan, of u kiest voor een totale online ontzorging waarbij wij uw merk online boosten en verkeer naar uw webshop genereren. Wilt u de eigen kennis van online marketing bijschaven? Dat kan! Als erkend dienstverlener van de KMO-portefeuille kan u ons inschakelen voor opleidingen en advies.

Klaar om meer klanten naar uw webshop te halen?

Waar kunnen wij jouw bedrijf bij helpen?