Netwerken en Lead generation van thuis uit. Zo haal je leads vanuit je home office!

Hoe je meer leads binnenhaalt zonder de baan op te gaan

Ben jij op zoek naar manieren om je salesteam sneller aan tafel te krijgen met de beslissingsnemers bij potentiële klanten? In tijden van lockdown is het voor jou en je salesteam moeilijker dan ooit om tot bij de juiste personen te raken en hen te overtuigen van jouw producten of diensten. Maar ook wanneer je geen rekening moet houden met social distancing kan het zeer lastig zijn om tot bij de decision makers van een bepaald bedrijf te komen. Je wordt afgescheept door iemand bij het onthaal, je stuurt mails naar algemene info adressen zonder antwoord en je krijgt maar moeilijk een afspraak geregeld in iemands agenda.

Frustrerend, des te meer wanneer je weet dat een bepaald bedrijf wel geïnteresseerd zou zijn in wat jij aanbiedt als je een gesprek kan aangaan. Het antwoord op dit probleem is online leadgeneratie. Met de juiste online marketing tool gaat je salesteam meer leads en vooral meer kwalitatieve leads genereren. Ook tijdens een lockdown en zonder dat je salesteam de baan op moet.

Zorg dat beslissingsnemers in contact treden met jouw bedrijf

Het zal je misschien niet verbazen dat we in een B2B omgeving het snel hebben over Linkedin als het om online prospecteren gaat. Linkedin is een zeer krachtige tool die online netwerken en het binnenhalen van warme leads vergemakkelijkt.

Linkedin biedt mogelijkheden om zowel leads naar jou te laten komen als zelf actief op jacht te gaan naar nieuwe klanten voor je bedrijf. Met Linkedin Ads ga je adverteren op het grootste professionele platform ter wereld. In België alleen zijn er meer dan 4 miljoen gebruikers. Een enorm potentieel aan nieuwe klanten die je kan bereiken met jouw producten en diensten. Door advertenties gericht uit te sturen naar de juiste profielen, bereik je de personen die er voor jou toe doen. Wil jij enkel senior profielen in leidinggevende functies aanspreken omdat deze de meest beslissingsmacht hebben bij een potentiële klant? Dan krijgen enkel zij je advertenties te zien. Zo trek je niet enkel de meest waardevolle leads aan, maar haal je ook het maximale uit je marketingbudget. Je spendeert met andere woorden geen geld aan mensen die jou niet kunnen helpen en neemt de snelste route naar de beslissingsmakers.

Wapen je salesteam voor de jacht op warme leads

Heb je een bepaalde klant in het vizier maar slaag je er niet in om je voet tussen de deur te krijgen? Dan is Linkedin Sales Navigator de beste vriend van je salesteam. Sales profielen die houden van ‘koude’ telefonische prospectie zijn eerder uitzonderingen. Het is bovendien een langdurig proces met relatief lage slaagkansen. Achtergrondinformatie over een bedrijf en de persoon die de beslissingen neemt, effent het pad voor een eerste gesprek.

Die informatie vind je met Linkedin Sales Navigator. Je komt te weten wie wat doet binnen een bedrijf, hoelang ze er werken en in wat ze geïnteresseerd zijn. Kortom, alles wat je nodig hebt om bij de juiste persoon een zachte, informele introductie maken. Vervolgens krijg je de gelegenheid om een afspraak in te plannen. Het resultaat is een veel grotere kans op succes dan wanneer je iemand zomaar op belt of mailt.

Sales Navigator maakt online prospecteren makkelijk en efficiënt. Je sales hoeven geen hele dag meer op de baan zonder resultaat. Ze kunnen te allen tijde van achter hun computer nieuwe, warme leads binnenhalen.

Hoe begin ik met LinkedIn ads en sales navigator?

Linkedin is een zeer efficiënte marketing- en netwerktool voor B2B bedrijven. Maar enkel als je weet hoe deze te gebruiken.

Wil je één van je medewerkers opleiden tot een expert in Linkedin Ads? Of ervoor zorgen dat je salesteam alle mogelijkheden van Linkedin Sales Navigator kan benutten? Bekijk dan zeker ons opleidingsaanbod Linkedin Ads en Linkedin Sales Navigator.

Wil jij zelf geen tijd spenderen aan het vergaren van nieuwe leads? Contacteer dan Kingsberry. Wij zorgen dat kwaliteitsvolle leads makkelijk de weg naar jouw bedrijf vinden.