Transformeer je werknemer tot online marketeer

Haal online marketing expertise in huis zonder nieuwe aanwervingen

Dat je in 2021 als bedrijf online aanwezig moet zijn om je klanten te bereiken, is voor jou geen nieuws meer. Mensen zoeken alles online. En dus ook jouw producten en diensten. Maar hoe begin je aan dat online marketing verhaal zonder de nodige expertise? Zelf heb je geen tijd om met Google advertenties en blogs bezig te zijn. Een externe online marketeer aannemen vergt tijd en geld om in te werken. En je medewerkers missen de nodig kennis van online marketing tools… maar wat als je dat in enkele dagen tijd kon veranderen?

Door een of meerdere van je werknemers om te scholen tot een allround online marketeer met een 5- daagse training, kan je zorgen dat je bedrijf hoger in Google scoort en je meer leads binnenhaalt via je website en e-mailcampagnes. En dit zonder nieuwe aanwervingen.

Hoe laat jouw werknemer je bedrijf online groeien?

Stel jezelf de vraag: Zijn er in jouw bedrijf werknemers die kunnen bijdragen aan je online marketing verhaal? Is er een manusje-van-alles die je nog meer multi-inzetbaar kunt maken? Of andersom, een werknemer wiens takenpakket door automatisering of digitalisering buitenspel dreigt gezet te worden? Kortom, is er iemand in jouw team die je via bijscholing op een nieuwe manier kunt laten bijdragen aan de groei van je bedrijf?

Zoja, dan kan die receptioniste, administratief bediende, grafisch ontwerper of personeelsverantwoordelijke, ongeacht zijn of haar achtergrond, op het einde van deze opleiding jouw online marketing dragen.

Je werknemer leert je marketingbudget optimaal te benutten voor maximaal resultaat

Wat leert je medewerker tijdens deze opleidingen? Na een dag Digitale Strategie weet je personeelslid perfect hoe je een online campagne afstemt op je doelgroep. Dit is belangrijk want door gericht te adverteren op Facebook, Google en andere kanalen haal je meer uit je marketingbudget. Je gaat niet iedereen aanspreken, maar enkel de personen die geïnteresseerd zijn in jouw product of dienst. Je werknemer leert ook hoe je verschillende kanalen inzet om niet alleen je merkbekendheid te vergroten, maar je publiek ook aan te sporen tot interactie met je bedrijf zodat je meer leads of bestellingen kan vergaren.

De skillset van een allround online marketeer

Dat plan van aanpak vormt de basis voor je online succes, maar vervolgens moet je werknemer ook de tools leren kennen om deze digitale strategie in praktijk te brengen. Na een opleiding Mailchimp kan hij of zij professionele mailingcampagnes uitsturen die leads en verkopen genereren uit je bestaande e-mail databank.

Heb je nood aan meer websitebezoekers? Dan kan één van jouw werknemers na een cursus Google Analytics de zwaktes op je site opsporen teneinde de gebruikerservaring te verbeteren. Het resultaat? Websitebezoekers die makkelijk vinden wat ze zoeken én contact opnemen voor een gesprek, offerte of bestelling.

Wil je dat jouw bedrijf hoger in Google terechtkomt? Met een opleiding Copywriting en SEO of Google Ads zorgt één van jouw teamleden er eigenhandig voor dat je bedrijf bovenaan de Google zoekresultaten komt en je websiteverkeer de hoogte in gaat.

Is je publiek aanwezig op sociale media? Dan kan je medewerker met gerichte advertenties je publiek verleiden tot contact opnames en websitebezoeken met onze opleidingen Linkedin Ads en Facebook Ads.

Op die manier stomen we jouw werknemer klaar als allround online marketeer. Zonder bijkomende aanwervingen heb je zo alle online expertise in huis om aan je digitale marketing verhaal te beginnen.

Het voordeel voor jou?

Met een online marketeer aan je zijde kan je snel en flexibel inspelen op trends en veranderingen in de markt. Je communiceert snel, direct en weet dat opdrachten onmiddellijk worden uitgevoerd. Deze persoon is reeds bekend met je bedrijf en zijn doelgroep. Je hoeft dus geen tijd meer te spenderen aan het opleiden van een nieuwe werknemer.

Door iemand uit je bestaande team te transformeren tot een online marketeer, kan je op een laagdrempelige manier je bedrijf online lanceren zonder op zoek te gaan naar freelance marketeers of een online marketing bureau.

Wil jij meer websitebezoekers, leads en verkopen zonder te investeren in extra werknemers? Contacteer Kingsberry! Wij bespreken samen met jou het opleidingspakket waarmee je werknemer jouw bedrijf online kan laten groeien.