Copilot als je wonderlijke assistent in Microsoft-apps

Copilot is artificiële intelligentie in je Word, Excel, Powerpoint, …: je nieuwe, slimme assistent in Microsoft-programma’s dus. Die combineert grote taalmodellen (zoals die van ChatGPT) met je gegevens in je documenten, agenda, mails en meer. Een chat in Teams wordt een afspraak in je Outlook-agenda, je OneNote-notitie van een vergadering wordt een projectvoorstel in Word. En Copilot kan nog véél meer… 

Dit bericht is op woensdag 27 maart 2024 geüpdatet.

Copilot is ook de nieuwe naam van de gratis Bing Chat – zowel op desktop als smartphone-app -, maar dat is niet de meest innovatieve nieuwe stap van Microsoft met AI. Copilot is nu ook geïntegreerd in Windows 11 en kan toegevoegd worden aan abonnementen op Microsoft 365 ( tegen 20 of 30 dollar per maand per account). Op deze manier kan je makkelijk AI inzetten wanneer je in een Microsoft-toepassing aan de slag bent.

Copilot bespaart je uren werk

Copilot kan in Word teksten beknopter maken, een tone-of-voice veranderen, je argumenten versterken of inconsistenties opsporen. Bovendien kan die bijvoorbeeld de lay-out van verschillende documenten op elkaar afstemmen of een document opstellen op basis van gegevens in je Outlook of Excel.

Copilot kan meer zien in je Excel-spreadsheets dan je zelf kan: trends, verbanden, fouten … Of de assistent voegt bijvoorbeeld een extra tabel toe, op basis van een Powerpoint-presentatie. Met Copilot besteed je trouwens uren minder werk aan presentaties. Dat doet Copilot voor jou: op basis van een Word-document kan die Powerpoint-slides maken, met foto’s uit de Sharepoint.

Het bos door de bomen

Een overvolle, onoverzichtelijke mailbox in Outlook? Copilot to the rescue, want die gaat meteen aan de slag met prompts als ‘organiseer alle e-mails per elke klant in een eigen map’ of ‘selecteer alle belangrijke e-mails die ik miste tijdens mijn vakantie’. Copilot schrijft ook e-mails ín je Outlook.

Een verslag nemen tijdens een Teamsmeeting hoeft niet meer, dat doet Copilot voor jou. Meer zelf, Copilot analyseert het gesprek: ‘waarover zijn we het eens of oneens?’, ‘waar moeten we nog aan denken voor we een beslissing kunnen nemen?’ of ‘welke actiepunten liggen al vast?’

Meer mogelijkheden met Turbo

Zit jij met zware documenten of moeilijke opdrachten? Microsoft Copilot maakt nu gebruik van GPT-4 Turbo. Hierdoor kan je ingewikkelde taken uitvoeren en grote bestanden uploaden. GPT-4 Turbo was hiervoor enkel beschikbaar voor betalende gebruikers, maar is nu ook gratis te gebruiken voor iedereen. Ondertitels of een script genereren voor een video? Geen probleem met GPT-4 Turbo en volledig gratis!

Kan je niet wachten om de mogelijkheden van Copilot uit te testen? Start the engines here!

Wil je helemaal mee zijn in de wereld van artificiële intelligentie? Binnenkort start de AI Masterminds van Kingsberry Academy: een kleine ‘club’ van marketeers die de koppen bij elkaar steekt rond AI, exclusieve updates krijgt en op maat wordt geholpen door onze AI-expert. Schrijf je alvast in op de wachtlijst.

Deze info komt deels van TechPulse.