Nominatie voor Video Experience Day Award

Hoe schreeuw je van de daken dat je een nieuw product of dienst uitbrengt naar het juiste publiek en hoe val je op tussen al die andere bedrijven? Met een krachtige en doordachte videostrategie en bijhorende campagne die het juiste publiek bereikt. Syntra.be vroeg ons om een videocampagne voor een nieuw project te lanceren. Met succes, want we ontvingen een nominatie voor de videocampagne. Wij vertellen je graag meer over de videostrategie voor Syntrum.

Wat is de Video Experience Day Award?

Video Experience Day is een samenwerking tussen Kanaal Z en AP Hogeschool. Video Experience Day reikt al 25 jaar awards uit voor de beste bedrijfsvideo’s in elf categorieën. De uitreiking is opgericht om andere bedrijven te inspireren, trends te detecteren en natuurlijk te netwerken. Op dinsdag 4 juni weten we of we de award ook binnen mogen slepen. Ontdek hoe wij de videostrategie ontwikkelden voor Syntrum.

Bepaal een duidelijke doelgroep en doel

Syntrum is de overkoepelende holding van het Syntra-netwerk, dat uit vijf opleidingscentra bestaat en 24 Syntra-campussen heeft in Vlaanderen en Brussel. Voor het nieuwe project ‘Leerjobs’ wilde Syntrum graag kortgeschoolde jongeren tussen de 18 en 30 jaar die werkloos zijn of leefloon ontvangen, bereiken. Er werden twee hoofddoelen opgesteld voor de video: 

  • Jongeren informeren dat je een job kan leren op de werkvloer met behoud van uitkeringen.
  • De doelgroep activeren om zo’n beroepsopleiding te volgen om daarna een vaste job te vinden.

Hoe maak je een straffe video?

Een sterke video trekt in de eerste seconden al onmiddellijk de aandacht. Dit kan bijvoorbeeld door iets grappigs, iets opvallends of iets controversieels te laten zien en/of vertellen. In de video rond ‘Leerjobs’ bedachten we een concept waar humor de hoofdrol speelde. We wilden de aandacht vangen met de verwijten die deze doelgroep vaak krijgt, met een vleugje humor. We hebben een krachtig begin gecreëerd door de mond van de eerste persoon heel onnatuurlijk te laten bewegen, opvallende letters in Syntra-rood te tonen en een grappige stem te gebruiken. Deze onderdelen komen gedurende de hele video terug. Voeg tekst en animatie toe in je video om de boodschap van de voice-over te versterken.

Heb je een goede video gemaakt? Stuur hem dan de wereld in! Ga voor een multichannelaanpak en distribueer de video via verschillende socialemediakanalen. Vergeet niet om ook een mailing met een linkje naar de video uit te sturen naar je doelgroep.

Meet het resultaat en leer hieruit

Onze video rond ‘Leerjobs’ was alvast een succes. Na tien weken hebben we de resultaten van de videocampagne geanalyseerd. Naast meer dan twee miljoen vertoningen, heeft de video duidelijk interesse opgewekt bij de juiste doelgroep. Zo bleven bezoekers gemiddeld maar liefst drie minuten op de landingspagina. Ook bekeken 41,47% van de kijkers meer dan 30 seconden van de video.

Wil jij ook graag een sterke videocampagne? Wij helpen je graag verder en wie weet staat jouw video ook te schitteren tussen de andere nominaties binnenkort.