Sora OpenAI zet jouw tekst om in levensechte video’s 

OpenAI kondigde onlangs zijn nieuwste innovatieve technologie ‘Sora’ aan. Dit AI-model produceert hyperrealistische, indrukwekkende video’s op basis van simpele tekstprompts. Benieuwd hoe levensecht de video’s eruitzien? Dit voorbeeld zal je verrassen:

De gegeven omschrijving: “Een stijlvolle vrouw loopt door een straat in Tokio vol warm gloeiend neon en geanimeerde stadsborden. Ze draagt een zwart leren jack, een lange rode jurk, zwarte laarzen en een zwarte tas. Ze draagt een zonnebril en rode lippenstift. Ze loopt zelfverzekerd en nonchalant. De straat is vochtig en weerspiegelend, waardoor een spiegeleffect van de kleurrijke lichten ontstaat. Er lopen veel voetgangers rond.”

Van tekst tot video met één muisklik

Sora genereert opvallend echte video’s van maximaal één minuut uit tekst. Je schrijft een scenario uit dat het AI-model op korte tijd omvormt tot een opmerkelijk levensechte video. Deze tool kan complexe scènes genereren met meerdere personages, specifieke bewegingen en nauwkeurige details van het onderwerp en de achtergrond

Sora opent op die manier een hele nieuwe wereld voor bedrijven. Zo kan je de tool inzetten voor de creatie van promotievideo’s en productdemo’s bijvoorbeeld. Maar ook voor korte video’s op sociale media kan je beroep doen op Sora. Zo hoef je geen studioruimte te huren of collega’s te overtuigen om te figureren.

De concurrentie pijlsnel voorbij

OpenAI behoort nochtans niet tot de pioniers op het gebied van dergelijke video technologieën. Zo ging Runway de maker van het bekende ChatGPT al voor. De video’s van dit Runway Gen-2 model zijn echter veel korter en de menselijke figuren bewegen op een onnatuurlijke manier. Sora stijgt daarnaast ook uit boven andere technologiegiganten zoals Google en Meta. Deze twee produceren eveneens kortstondige clips, die bovendien vaak niet helemaal matchen met de opgegeven omschrijving. “Als je de video’s van Sora plaatst tegenover andere vergelijkbare technologieën, is de kwaliteit van Sora duidelijk veel beter”, zeggen experts.

Nog even geduld… work in progress!

Na onze enthousiaste introductie, wil je vast meteen aan de slag. Helaas, Sora is op dit ogenblik nog niet beschikbaar voor het grote publiek. Achter de schermen zijn medewerkers bezig met het identificeren en oplossen van achterliggende problemen, misinformatie en eventuele vooroordelen. Zo heeft Sora bijvoorbeeld nog moeilijkheden met links en rechts te onderscheiden of kent het oorzaak en gevolg niet. Als er iemand met een pen op een papier schrijft, staan er daarna geen lijnen op het blad. OpenAI is momenteel volop feedback aan het verwerken van beeldende kunstenaars, ontwerpers en filmmakers om het model nog realistischere output te laten genereren.

Een publieke releasedatum voor Sora is er dus nog niet, maar vermoedelijk wordt het in 2024 gelanceerd. Wij houden je op de hoogte!

Wij begrijpen hoe lastig het is om op de hoogte te blijven van de nieuwste AI innovaties. Daarom ontwikkelden wij de AI Mastermind groep. Zes keer per jaar duiken we dieper in artificiële intelligentie voor marketeers. Word deel van onze groep en blijf steeds op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. Wil jij aan de slag gaan met AI binnen je bedrijf en je concurrenten voor blijven? Laat hier je gegevens achter en wij zetten je op de wachtlijst. Als een groep van start gaat, contacteren we je voor finale bevestiging en beschikbaarheden.