11 nieuwe collega’s bij Geysen dankzij vacaturemarketing

Worstel je al een tijdje met vacatures die niet ingevuld geraken? De schaarste op de arbeidsmarkt dwingt HR-afdelingen om een stapje verder te gaan dan de klassieke aanpak via interimkantoren of jobplatformen als VDAB. Bedrijven wenden zich steeds vaker tot de succesvolle aanpak via recruitment marketing om de juiste sollicitanten aan te trekken. Benieuwd hoe het werkt? Lees hoe onze jobmarketeers voor een stabiele instroom van techniekers bij Geysen zorgden.

Meer sollicitanten met vacaturemarketing

Openstaande vacatures zijn rem voor groeiende bedrijven

Als digital marketing agency merken we dat bedrijven die willen groeien niet zozeer een tekort aan leads hebben, maar eerder aan bekwaam personeel. Zo kwam familiebedrijf Geysen uit Westerlo bij ons met de vraag om online jobadvertenties te lanceren. Zij zijn steeds op zoek naar moeilijk te vinden technische profielen en dat over heel België. 

 

Om steeds de juiste match te vinden tussen de techniekers van Geysen en hun klanten, zijn ze permanent op zoek naar nieuwe technische profielen. Sinds januari 2024 beheren we met succes hun Nederlands- en Franstalige wervingscampagnes. Voordien werkte Geysen vooral op de traditionele manier: interimkantoren, sollicitanten die organisch binnenkwamen en via LinkedIn de geschikte profielen een bericht sturen. De recruiters van Geysen zochten continu in dezelfde vijver van techniekers waardoor de instroom van kandidaten beperkt bleef. 

Van advertentie tot sollicitatie

Daarom stelde Kingsberry sterke advertentiecampagnes op Facebook en Google op. Door een combinatie van gerichte targeting, overtuigende visuals en teksten krijgt Geysen nu een maandelijkse instroom van kandidaten. Na acht maanden zijn er al elf nieuwe techniekers gestart. De digitale inspanningen laten zich ook daarbuiten voelen via mond-tot-mondreclame: een technieker sprak een bevriende Geysen-medewerker aan nadat onze advertenties op zijn Facebook-feed passeerden.

Om beide doelgroepen te bereiken, verkiezen we een omnichannelaanpak. Via Google Ads bereiken we mensen met actieve interesse, met socialemedia-advertenties richten we ons op latente werkzoekenden. Ook de vacatureteksten en advertentieteksten optimaliseren we om steeds de beste resultaten te bereiken. Met een gerichte strategie is vacaturemarketing veel voordeliger en doeltreffender dan samenwerkingen met rekruteringsfirma’s of vacatures op algemene jobsites als Indeed of Jobat.

Wil jij ook sneller en voordeliger veel sollicitanten ontvangen? Neem contact met ons op en we starten de zoektocht naar jouw profielen.