Op zoek naar een stageplek in digital marketing? Ontdek het Kingsberry-verhaal van Yorne

Hi 👋🏻 – ik ben Yorne, voormalig marketing & communicatie student aan Thomas More in Geel en sinds kort vast lid van het Kingsberry team. Mijn stageperiode bij Kingsberry startte in november 2021. Ik ging erg zorgvuldig te werk in mijn zoektocht naar de ideale stageplek en voelde meteen een klik met Kingsberry zowel met het bedrijf als het team maar vond het toch wel spannend. Niet wetende wat ik allemaal kon verwachten.

Warm welkom

Mijn eerste dagen/weken waren erg intens aangezien ik plots heel wat (nieuwe) informatie moest verwerken. Gelukkig werd ik goed begeleid door mijn collega’s en legden ze alles geduldig uit waardoor ik al snel kon meedraaien. Als ik me toch eens onzeker voelde over bepaalde taken stelde mijn collega’s me ook weer gerust. Ik kreeg bovendien voldoende de tijd om mezelf te ontplooien.

Ondanks deze tijdens mijn examens vielen, werd ik meteen betrokken bij toffe teamactiviteiten zoals het kerstfeestje en teambuildings. Ik kreeg zelfs, net zoals al mijn collega’s, een mooi kerstcadeau.

Conclusie, ik voelde me meteen zeer welkom & geaccepteerd in het team.

Leerproces

Vaak hoor je verhalen van stagiairs die weinig tot geen verantwoordelijkheden krijgen en slechts kleine onbelangrijke taken mogen uitvoeren. Tijdens mijn stage was dit absoluut niet het geval. Natuurlijk kreeg ik de tijd om te leren maar ik werd wel meteen ingezet als volwaardig lid van het team met toch wel grote verantwoordelijkheden. Hierdoor heb ik op korte tijd ontzettend veel geleerd. Ook de variatie aan taken lieten me ontdekken welke aspecten van digital marketing me goed lagen en welke me minder lagen of minder interesseerden. Zo kon ik de juiste vaardigheden verder ontwikkelen.

Wat mijn stage nu exact inhield? Enerzijds hielp ik mijn collega’s waar nodig bij het maken van visuals, bouwen van websites, optimaliseren van campagnes, creëren van advertenties, … Anderzijds kreeg ik ook het vertrouwen om een opleiding te geven en zelfstandig een volledig nieuw project op te starten van A – Z. De website, de advertenties maar ook het klantencontact en veel meer. Ondertussen is dit project uitgegroeid tot volwaardige tak binnen Tardigrade/Kingsberry.

Mooie afsluiter

Mijn stageperiode bij Kingsberry liep eind mei af. Een super leerrijke en fijne periode dat voorbij is gevlogen. Dankzij het vertrouwen en de ondersteuning van mijn collega’s voelde ik als snel dat ik mijn plekje had gevonden. Ik was dan ook ontzettend blij toen ik mijn vakantie kon inzetten met een getekend contract op zak, wetende dat ik na mijn vakantie aan mijn eerste échte jobervaring kon beginnen bij een tof bedrijf waar nog heel wat uitdagingen en kansen op mij liggen te wachten.

Lijkt de ervaring van Yorne jou ook wel iets? Laat dan zeker even van je horen en wie weet verwelkomen wij jou hier volgende stageperiode.