Online marketing plan

Online marketingplan

Het groeitraject van jouw bedrijf in één marketingmix

Je kan niet blindelings starten met online marketing en hopen dat je resultaten boekt. Wanneer je digitaal gaat moet je een plan hebben. Je weet natuurlijk wat je gaat verkopen of aanbieden, en misschien ook wel aan wie. Maar hoe je dat moet aanpakken, daarvoor is een online marketing expert als Kingsberry onmisbaar.

Samen met jou stellen we een gericht plan op waarin we alles meegeven over de juiste kanalen en communicatiestrategie, zodat je online geen enkele klant misloopt.

 

Kick-off

Om te komen tot een geslaagd marketing- of recruitment plan moeten we je bedrijf leren kennen. Hoe zou jij je bedrijf omschrijven? Wie zijn je klanten? Je concurrenten? Wat zijn je doelstellingen? Wij willen alles weten! Hoe meer informatie je ons kan geven hoe beter. Het is immers op basis van die informatie dat wij onze strategie opstellen.   

 

Strategie

Met de vergaarde info gaan we nu aan de slag om uit te zoeken waar de opportuniteiten voor jouw bedrijf liggen. Waar bevindt jouw doelgroep zich en hoe kunnen we hen het best bereiken? Deze conclusies vertalen we naar een kanaal- en content strategie. Finaal vormen we ook een concreet stappenplan om deze strategie tot uitvoering te brengen.

 

Uitvoering

Ben je het eens met onze analyses en conclusies? Dan gaan we aan de slag! We zetten onze woorden om in daden en zorgen dat jij maximaal rendement haalt uit je online marketing. Het marketingplan is en blijft onze gids, maar we houden onze ogen ook open voor nieuwe evoluties en opportuniteiten. Zo schaven we, in overleg met jou, onze strategieën gaandeweg bij en blijven de concurrentie voor.

 

Wat moet ik me voorstellen bij zo’n marketingplan?

Een online marketingplan is een concreet document dat al jouw digitale activiteiten in kaart brengt. We bekijken samen met jou je producten of diensten en aan wie we deze kunnen verkopen. We doen onderzoek naar de juiste manier om je doelpubliek aan te spreken en geven mee hoe je de huidige kanalen van je bedrijf kan optimaliseren om hen te bereiken. We bepalen concrete doelstellingen en geven je de beste communicatiestrategie om die doelstellingen te bereiken. Alles wat je nodig hebt om jouw online marketing als een raket te lanceren dus.
 

Hoe Kingsberry jouw bedrijf kan begeleiden?

Strategisch plan

De kansen en opportuniteiten liggen in de online wereld voor het rapen. Ze daadwerkelijk grijpen is nog iets anders. Kingsberry werkt voor jou een online marketingplan uit zodat de resultaten die je voor ogen hebt op een efficiënte manier worden gehaald.

 

Afstemmen

Je wilt het maximale uit je online marketing halen. Dat staat vast. We bespreken daarom eerst concreet wat je wilt bereiken: Meer klanten? Leads? Conversies? Sollicitanten? Leden? Of meer naamsbekendheid? We bekijken het op korte en lange termijn. Wat wil je onmiddellijk realiseren en hoe past dit in een visie op langere termijn?

 

Best practice

Kingsberry kent het medicijn. Binnen het grote aanbod van online tools kiezen we de meest efficiënte en doeltreffende combinatie. Aan de hand van het marketingplan gaan onze experten aan het werk en word je betrokken zoveel of zo weinig als je wilt.

Online marketing,
hoe begin ik daaraan?