GPT Store: de veelbelovende shop van ChatGPT vol AI-tools

Sinds begin januari opende OpenAI – het bedrijf achter ChatGPT – op chat.openai.com/gpts een nieuwe ‘winkel’ met honderden tools in de zijbalk van je chatvenster.

Een wereld van extra mogelijkheden gaat open, van contentcreatie tot data-analyse. Deze GPT’s (‘generative pretrained transformers’) zijn gratis, maar je hebt er wel een betalende ChatGPT-account voor nodig. 

We selecteerden voor jou alvast 10 GPT’s die je als marketeer tijd besparen en meer kwaliteit en effectiviteit opleveren. Enkele zal je van naam kennen. Nieuw is dat die nu binnen je ChatGPT-venster ingezet kunnen worden. Je hoeft niet meer aan de slag in een aparte app, je kan de toepassing besturen door ertegen te praten in ChatGPT.

Canva bestaat al als app waarmee je eenvoudig banners kan maken of foto’s kan bewerken. In de GPT-versie is dat nog makkelijker: je hoeft niet meer uit te zoeken welk knopje doet wat je wil. Je praat gewoon tegen ChatGPT, en die creëert de visuele content die je nodig hebt. 

Voorbeelden van prompts:

“Ontwerp een social media post voor een zomeruitverkoop.”
“Creëer een infographic over de laatste marketingtrends.”
“Maak een banner voor onze nieuwe productlancering.”

Zoek je een passend beeld, maar vind je dat niet in stockfoto-bibliotheken en heb je al zeker geen budget voor een shoot met een fotograaf? Dan kan Dall-E unieke afbeeldingen voor je genereren, met alle elementen en de juiste sfeer gecombineerd.

Voorbeelden van prompts:

“Maak een illustratie voor een blogpost over duurzame energie.”
“Ontwikkel een uniek logo voor ons nieuwe merk.”
“Genereer een omslagfoto voor ons e-boek over gezond leven.”

Een specifiek ontwerp nodig? Brief de Graphic Designer in ChatGPT. Die assisteert bij grafisch ontwerp en lay-out, in enkele klikken. Dat vergemakkelijkt en versnelt het ontwerpproces, zeker wanneer er weinig budget of tijd is.

Voorbeelden van prompts:

“Ontwerp een sjabloon voor onze maandelijkse nieuwsbrief.”
“Geef ideeën voor de lay-out van onze nieuwe brochure.”
“Creëer een visueel thema voor onze jaarlijkse conferentie.”

ChatGPT is een taalmodel, dus taal kent die robot echt als de beste. Met ‘English Translator’ mag je vertrouwen op foutloze Engelse teksten. Zo kan je een breder, internationaal publiek bereiken, taalbarrières overbruggen en tenenkrullende constructies vermijden.

Voorbeelden van prompts:

“Vertaal deze productbeschrijving naar het Engels voor onze internationale website.”
“Converteer deze klantgetuigenissen naar het Engels voor onze marketingcampagne.”
“Vertaal onze blogposts naar het Engels voor een breder publiek.”

Zit je vast met een commerciële tekst? Hoe zet je alle troeven van een aanbod in de kijker? Copywriter GPT neemt de pen graag van je over en genereert tekstuele, creatieve en unieke content voor verschillende media en platformen.

Voorbeelden van prompts:

“Schrijf een overtuigende e-mailcampagne voor ons nieuwe product.”
“Creëer aantrekkelijke productbeschrijvingen voor onze webshop.”
“Ontwikkel een boeiend blogartikel over de impact van AI op marketing.”

Advertenties schrijven is een schrijfstiel met eigen regels en mogelijkheden. Ad Copy Crafter kent die allemaal. Zorg voor een goede briefing voor deze mini-copywriter en laat effectieve advertentieteksten schrijven.

Voorbeelden van prompts:

“Maak een pakkende tekst voor onze Facebookadvertentie.”
“Ontwikkel een slogan voor onze nieuwste marketingcampagne.”
“Schrijf een korte en krachtige tekst voor een billboardadvertentie.”

Om een site goed vindbaar te maken in Google, kan je heel wat ingrepen op een website doen. Deze GPT helpt je alvast bij contentoptimalisatie en identificeert effectieve SEO-trefwoorden. Zo wordt je SEO-strategie verbeterd en vinden meer klanten je online.

Voorbeelden van prompts:

“Genereer een lijst met trefwoorden gerelateerd aan biologisch voedsel.”
“Vind long-tail trefwoorden voor een blog over digitale fotografie.”
“Bied alternatieve zoektermen voor online fitnessprogramma’s.”

Op zoek naar heel concrete tips om je website te optimaliseren? Deze geavanceerde biedt diepgaande analyses van webpagina’s, verbetert zoekmachinerankings en identificeert verbeterpunten.

Voorbeelden van prompts:

“Analyseer de SEO-score van mijn laatste blogpost.”
“Geef suggesties voor het verbeteren van de meta-omschrijvingen op mijn website.”
“Identificeer ontbrekende SEO-elementen in mijn online artikelen.”

Met emoji’s kan je posts en e-mail sterker doen opvallen met meer visuele flair. Maar geen mens kent àlle emoji’s. Gelukkig deze tool wel. An Emoji GPT maakt creatieve emoji-combinaties voor digitale communicatie. 

Voorbeelden van prompts:

“Creëer een reeks emoji’s voor een nieuwe smartphonelancering.”
“Ontwerp een emoji-vertelling voor een reisblog.”
“Stel een emoji-sequentie samen voor een e-mailcampagne over duurzaamheid.”

Je vindt het een hele klus om een aantrekkelijke set slides te maken? Slide Maker assisteert je bij de creatie van professionele PowerPoint-presentaties. 

Voorbeelden van prompts:

“Ontwerp een PowerPoint-template voor een marketingstrategie-presentatie.”
“Genereer dia’s voor een verkooppitch over technologische innovatie.”
“Creëer een interactieve presentatie over markttrends in 2024.”

Deze AI-gereedschappen bieden een scala aan mogelijkheden om effectiever en efficiënter te werken. Door de kracht van AI te benutten, kunnen marketeers zich concentreren op creativiteit en strategie, terwijl de GPT’s het zware werk doen. Heb je de smaak te pakken? Probeer de tools uit, vind jouw favorieten en ontdek hoe ze jouw marketinginspanningen kunnen transformeren.

Wil je helemaal mee zijn in de wereld van artificiële intelligentie? Binnenkort start de AI Masterminds van Kingsberry Academy: een kleine ‘club’ van marketeers die de koppen bij elkaar steekt rond AI, exclusieve updates krijgt en op maat wordt geholpen door onze AI-expert.

gemaakt met behulp van de GPT Automated Blog Post Writer